banner terrassa

logo proces 3

Cercar propostes

La Junta de Govern ha aprovat incorporar al PAM les cinc propostes que han obtingut una valoració favorable per acompanyar al projecte de pressupost municipal pel 2017, condicionat a la seva aprovació definitiva en el ple corresponent. La Comissió Tècnica del procés va valorar les vuit propostes presentades per la ciutadania que van obtenir els suports mínims establerts a les bases, i va fer un informe favorable de les cinc que complien els requeriments bàsics que s'especifiquen a la base 11 (legalitat, competència municipal, viabilitat tècnica i econòmica, i interès general). Aquestes cinc propostes són les que han estat incorporades finalment al PAM per la Junta de Govern.

Tota la ciutat

Fer realitat el Parc Grípia Ribatallada: un espai emblemàtic al Vallès

Tenir l’oportunitat de gaudir i alhora conservar un dels espais més emblemàtics i interessants del Vallès no és un fet que succeeixi habitualment. Imaginem les possibilitats de poder intervenir en una àrea considerable, on s’hi troben gran part dels elements que caracteritzen aquest territori, com són els camps agraris, les masies, els horts, les infraestructures… Però més enllà de tot allò creat o modificat pels habitants de la zona, ens referim a un indret amb uns espais naturals únics: boscos singulars i un munt de rieres i torrents com els de la Grípia, la Betzuca o Ribatallada. Uns espais humits amb un elevat potencial de riquesa i valor ambiental, de diversitat biològica, de connectors ecològics, que podrien arribar a esdevenir boscos de ribera.

Aquest és el projecte del Parc Grípia Ribatallada, ubicat a l’espai agroforestal que es troba entre els municipis de Sabadell, Terrassa, Sant Quirze del Vallès, Matadepera i Castellar del Vallès. Actualment és una porció de territori diluïda entre l’entramat urbà de les dues capitals del Vallès Occidental, però algun dia podria arribar a ser un referent pel que fa a combinar la conservació ambiental amb el desenvolupament d’activitats que hi siguin compatibles.

La finalitat d’aquest projecte és doncs, que aquest territori sigui reconegut en com a Parc Grípia Ribatallada, un parc agroforestal i d’oci responsable i respectuós amb l’entorn, on es prioritzi la conservació del seu patrimoni natural, agrícola i arquitectònic. A més, el projecte es preocupa per millorar la gestió de les amenaces que durant les darreres dècades hi han provocat impactes ambientals i paisatgístics, ja siguin d’origen natural o urbanístic.

Des de fa uns mesos l’ADENC i el GPNAT treballen per definir les actuacions que permetin assolir els objectius plantejats, sempre des d’una visió integradora, de forma que els diferents municipis, col·lectius i persones interessades puguin fer-lo créixer de forma cooperativa. Actualment aquest espai forma part de l’Anella Verda de Terrassa, d’una banda, i del Parc Agrari del Vallès, de l’altre, però fins ara no s’ha considerat de forma conjunta.

El projecte ha estat presentat a ciutadans i representants dels ajuntaments de Terrassa i Sabadell i fins al moment una quinzena d’entitats diverses d’aquests municipis han mostrat interès per la proposta. Proposem que al 2017 l'Ajuntament de Terrassa aposti per aquest espai i comenci a definir actuacions de millora de forma coordinada amb els altres municipis.

Publicat per ADENC - Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura el 23 Setembre 2016Medi ambient i sostenibilitat

Comentaris

me parece muy buena propuesta para el aprovechamiento y disfrute de la riqueza común que brinda el territorio
Publicat per alcira el 26 Setembre 2016
És una molt bona proposta a la que donem el nostre suport!
Publicat per BiciTerrassa Club (BiTer) el 28 Setembre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Raval de Montserrat 14, 08221 Terrassa :: Tel. 937 397 000 :: procespam@terrassa.cat :: ¿No tens un compte? ::