banner terrassa

logo proces 3

Cercar propostes

La Junta de Govern ha aprovat incorporar al PAM les cinc propostes que han obtingut una valoració favorable per acompanyar al projecte de pressupost municipal pel 2017, condicionat a la seva aprovació definitiva en el ple corresponent. La Comissió Tècnica del procés va valorar les vuit propostes presentades per la ciutadania que van obtenir els suports mínims establerts a les bases, i va fer un informe favorable de les cinc que complien els requeriments bàsics que s'especifiquen a la base 11 (legalitat, competència municipal, viabilitat tècnica i econòmica, i interès general). Aquestes cinc propostes són les que han estat incorporades finalment al PAM per la Junta de Govern.

Tota la ciutat

recollida de la brossa

La meva proposta per al Pla d’Acció Municipal 2017 és dirigeix a intentar millorar l’actual sistema de recollida de la brossa. Alguns terrassencs  considerem que la presencia al carrer dels contenidors durant  les vint-i-quatre hores del  dia dona lloc a tres problemes: important ocupació d’espai, negatiu impacte estètic i, el pitjor dels tres, mala olor pràcticament permanent en les seves proximitats.

Fa alguns anys vaig tenir ocasió de veure que a certes poblacions, com ara la veïna Matadepera, les bosses de la brossa es dipositaven al terra  en els llocs i hores establertes, fent així innecessaris els contenidors al carrer.

Sens dubte la viabilitat d’aquest procediment de recollida de la brossa sense contenidors requereix d’un alt grau de civisme i col·laboració per part del veïnatge, sabem que això no s’aconsegueix d’un dia per l’altre. De fet, la mala olor que solen desprendre els actuals contenidors, plens o buits, suposem que és en gran mesura conseqüència directa de la manca de col·laboració d’alguns usuaris que no respecten l’horari o bé dipositen la brossa en bosses mal tancades o fins i tot sense cap bossa. Tot i així, si en altres viles s’ha aconseguit, pensem que no n’hi ha cap raó perquè nosaltres no puguem fer el mateix si ho planifiquem adequadament.    

Per començar, el que proposo a l’Ajuntament és que estudiï la possibilitat de portar a terme una prova pilot de recollida diària de la brossa sense contenidors en alguna zona molt limitada de la ciutat. Jo proposaria en principi la cantonada del  Passeig del Vint-i-dos de Juliol amb els nombres imparells del Carrer de la Independència.  Si la prova tingués èxit, el seu abast podria anar-se ampliant progressivament.

Atentament,

Comentaris

Realment el que caldria és iniciar la fase de soterrament a tota la ciutat per fer desaparèixer definitivament tots els contenidors dels carrers, tal com es va fer a la Carretera de Montcada. Així s'acabarien les pudors i també els costos de reposar els contenidors que incomprensiblement es cremen quasi cap de setmana per actes d'incivisme. I deixaríem de veure la trista imatge de persones remenant les brosses, obrint bosses i abocant al terra el seu contingut. I mentre això no fos possible caldria fer una vigilància constant dels punts negres, per enxampar els infractors i multar-los exemplarment.
Publicat per Guillem el 20 Setembre 2016
El futur és, i tothom ho sap, la recollida porta de residus. La inversió inicial és alta. Però s'eliminen els contenidors actuals, amb el sistema de recollida amb camió, i es podria destinar tot el personal a millorar la neteja de la ciutat. En quant a la inversió, com dic és alta, però és recuperaria ràpidament amb els diners que s'estalviarien suprimint l'actual sistema.
Publicat per TonVilageliu el 21 Setembre 2016
***Recollida pneumàtica de residus volia dir.
Publicat per TonVilageliu el 21 Setembre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Raval de Montserrat 14, 08221 Terrassa :: Tel. 937 397 000 :: procespam@terrassa.cat :: ¿No tens un compte? ::