banner terrassa

logo proces 3

Cercar propostes

La Junta de Govern ha aprovat incorporar al PAM les cinc propostes que han obtingut una valoració favorable per acompanyar al projecte de pressupost municipal pel 2017, condicionat a la seva aprovació definitiva en el ple corresponent. La Comissió Tècnica del procés va valorar les vuit propostes presentades per la ciutadania que van obtenir els suports mínims establerts a les bases, i va fer un informe favorable de les cinc que complien els requeriments bàsics que s'especifiquen a la base 11 (legalitat, competència municipal, viabilitat tècnica i econòmica, i interès general). Aquestes cinc propostes són les que han estat incorporades finalment al PAM per la Junta de Govern.

Tota la ciutat

Terrassa: Renta't la cara nena

Antoni Cardus i Nogués

Terrassa: Rentat a cara nena

La nostra estimada ciutat, te una assignatura pendent de primera magniutd; tots els carrers, els seus edificis i les seves façanes, estan brutes pels “grafitis” i així queden any re ranya, sense que res canviï excepte que se n’hi van afeigin de nous. Totes les ciutats tard o d’hora s’han enfrontar amb aquest problema i moltes ho han fet amb èxit, Berlín fou pionera, seguida de Frankfurt i Mannheim (ciutat mitjana com Terrassa). Barcelona te l’assumpte molt ben resolt i la nostra veïna Sabadell es veu molt be que hi treballa amb eficàcia. Igualada i Manresa també estan molt netes de graffitis, el que vol dir que s’hi actua amb regularitat.

Sobre aquest problema us deixo la meva proposta d’actuació:

Posar en marxa una unitat anti-pintades és a dir, una furgoneta equipada amb ruixador d’aigua d’alta pressió, dissolvents, lleixius, raspalls, productes químics adequats, dissolvents, pintures de dos o tres tons i tot el que es cregui convenient per tapar, llevar o esborrar pintades. Dos operaris haurien d’anar treballant tant als carres de centre com als barris, de forma alternada per deixar clar que s’actua amb equitat.

Els operaris primer fan una foto de la façana bruta per tenir un arxiu de la feina feta i per tenir el “tag” que es la signatura dels grafiters. A continuació es tapa amb un rectangle de pintura de to aproximat o s’esborra si es pot.

Pot semblar una feina immensa per Terrassa, però cada petita actuació té un efecte multiplicador grandíssim: primer fa saber als veïns de la ciutat que no estan sols en la lluita contra els grafiters, després fa saber als grafiters que seran multats si els enxampen i que hi ha un arxiu de totes les pintades, i també molt important, sabran que les seves pintades no duraran.

Algú que conegui aquesta temàtica dirà: “Aquest paio ara ens vol ensenyar a fer la sopa d’all, perquè això es el que va fer Berlín i també ha aplicat més o menys Barcelona”

Be, amics terrassencs; aquestaées la meva proposta de millora per a la meva ciutat perquè una mica de “sopa d’all” està demostrat que funciona.

Terrassa del meu cor, t’estimaré per sempre, però amb la cara neta series una joia.

Endavant Terrassencs !!

Comentaris

com no donguis paper gratuit als graffiteros perque l' embrutin...
Publicat per Enric el 22 Setembre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Raval de Montserrat 14, 08221 Terrassa :: Tel. 937 397 000 :: procespam@terrassa.cat :: ¿No tens un compte? ::