banner terrassa

logo proces 3

Cercar propostes

La Junta de Govern ha aprovat incorporar al PAM les cinc propostes que han obtingut una valoració favorable per acompanyar al projecte de pressupost municipal pel 2017, condicionat a la seva aprovació definitiva en el ple corresponent. La Comissió Tècnica del procés va valorar les vuit propostes presentades per la ciutadania que van obtenir els suports mínims establerts a les bases, i va fer un informe favorable de les cinc que complien els requeriments bàsics que s'especifiquen a la base 11 (legalitat, competència municipal, viabilitat tècnica i econòmica, i interès general). Aquestes cinc propostes són les que han estat incorporades finalment al PAM per la Junta de Govern.

Vallparadís

Espai a Vallparadis per a gent gran (molt especial...)

Bon dia per a tots i totes!!!  La meva proposta es donar utilitat a una petita part de  parc de Vallparadis per a la gent gran, Si anem per parts, el parc com a especial es un parc màgic on es pot acollir aquesta proposta perfectament, enmig de la natura, a més tenim la sort de que les entrades a ell, per gent en cadires de rodes o altres tipus d'elements son facilitadores. Dins de la zona tenim varies residències, podria accedir qualsevol persona de la ciutat perquè els accesos son viables.

I  tenim al costat el centre sanitari Mutua de Terrassa en cas d'alguna urgència i en el qual poden entrar ambulàncies.

La meva proposta es destinar un lloc, en el qual es poguin aplicar en l'edat de la vellesa la metodologia de la pedagoga, educadora, metgessa, psiquiatra... Maria Montessori. Un lloc en el qual els caps de setmana poguessin gaudir d'activitats guiades per a les seves propies families , cuidadores, o de les persones que estiguin dintre d'aquest projecte.

En el metode Montessori s'utilizen materials naturals i cotidians (llana, llegums, flors, plàstics, suros, plastelines..botons .materiales reciclats on qualsevol ciutadà pot pasar per allà i preguntar que necessiten i col.laborar amb e projecte) de manera altruista.

Cada mes es deixaria un llistat de coses a necessitar i la ciudadania que volés col.laborar hi podria fer-ho...

Mentre participen en aquesta dinàmica fomentem  en que poguin  expressar els seus sentiments, tambè recorden moments de la seva vida i això els fa obrir-se més i juntament amb la metodologia practicada entrenen la comprensió la construcció de frases, la estimulació sensorial i auditiva. 

Dintre del parc aquest espai i dintre de la natura sera excepcional i més veure els nens i nenes que tambè poden inter actuar amb ells. Jo penso que es necessari, hi ha molta gent gran a Terrassa i la zona es un punt a favor. Gràcies!!!! Es pot treballar millor la proposta però el punt es aquest.( un lloc en una zona verd on les persones grans es poguin comunicar interactuar amb més petits i posar en pràctica la metodologia Montessori)  Aquest seria el meu esboç de la primera idea.

Publicat per Verónica Gil el 19 Setembre 2016Espais verds

Comentaris

millor encara si el ajuntament de Terrassa compra cases i masies al voltant de la muntanya de Sant llorenç per a la gent gran que hi vagi a passar uns dies o unes hores amb transport gratuit.
Publicat per Enric el 20 Setembre 2016
Inicia sessió per afegir un comentari

Raval de Montserrat 14, 08221 Terrassa :: Tel. 937 397 000 :: procespam@terrassa.cat :: ¿No tens un compte? ::